“ANTALYA’DA DOĞALGAZ VAR FAKAT HALA GEREKLİ ÇALIŞMA YOK”

Antalya Doğalgaz R.erdoğan

ANTALYA’DA DOĞALGAZ VAR FAKAT HALA GEREKLİ ÇALIŞMA YOK” R.T. ERDOGAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu süreçte CHP, MHP, BDP bütün oraya gönül vermiş kardeşlerimize de ulaşacaksınız, o kardeşlerimize de gideceksiniz, kapılarını çalacaksınız. Onlara da anlatacaksınız. Kandırılmış, yanlış yönlendirilmiş hatta peşin hükümlü bizi bugüne kadar tanıyamamış vatandaşlarımız olabilir. Onlarla da konuşacaksınız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu süreçte CHP, MHP, BDP bütün oraya gönül vermiş kardeşlerimize de ulaşacaksınız, o kardeşlerimize de gideceksiniz, kapılarını çalacaksınız. Onlara da anlatacaksınız. Kandırılmış, yanlış yönlendirilmiş hatta peşin hükümlü bizi bugüne kadar tanıyamamış vatandaşlarımız olabilir. Onlarla da konuşacaksınız” dedi.

Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından ANFAS EXPO Fuar Alanı’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, 3,5 ayda, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde olduklarını, 81 ilin her birinde bulunduklarını, 76 milyonu bir ve beraber olarak kucakladıklarını anlatacaklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP, MHP, BDP, Antalya’da istismarın dilini kullanacak, biz gönül dilini kullanacağız. Onlar yıkıcı dil kullanacak, biz yapıcı olacağız. Onlar korkutacak, biz güven vereceğiz. Onlar olmayandan bahsedecek, anlatacakları bir şeyleri yok, sanal tehditlerden bahsedecek, biz yaptıklarımızla, yapacaklarımızla konuşacağız. Kardeşlerim, şu andan itibaren Antalya’nın talihi artık önce Allah’ın, sonra sizlerin ellerindedir. Siz çalışırsanız, gayret ederseniz, mücadele ederseniz, Allah da hiç şüphesiz sizleri, bizleri zaferle buluşturacaktır. Ben, size inanıyorum, size güveniyorum. Bu teşkilatın Antalya aşkı ile Antalya’da bir kez daha tarih yazacağına gönülden inanıyorum. Şimdi Antalya’da her zamankinden çok güçlü bir ekiple hizmete devam edeceğiz. Tecrübeli, çalışkan, el ele, omuz omuza, aşkla çalışacak bir ekip… Daha iyi imkanları bırakıp Antalya sevdası ile hizmete talip olan bir ekip. Hep beraber, yeni bir şehircilik, yeni bir belediyecilikle Antalya’nın 21. yüzyılın dünya şehri yapılmasına öncülük edecek bir ekip. İnanıyorum ki bu ekip, bu seçimde çok güzel bir başarı kazanacak ve Antalya artık şaha kalkacaktır.”

-“Esnafa yapacaklarınızı anlatın, esnafla birlikte hareket edin”

Erdoğan, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayına ve ekibine seslenerek, şunları söyledi:

“Antalya’da şu çirkin betonlaşmayı artık adeta bitirme noktasına gelmeniz lazım. Kaçak yapılaşmaya, bu çirkin yapılaşmaya kesinlikle son vermeniz gerekiyor. Esnafa yapacaklarınızı anlatın, esnafla birlikte hareket edin. Antalya’nın iş adamlarını toplayın, Antalyalı iş adamlarının önünü açın. Turizmcileri toplayın, turizmde yeni pazarlara açılın. Antalya’da evine ekmek götürmekte zorlanan varsa yanında olun. Bakacak kimsesi olmayan yaşlılara özel hizmet götürün.”

Aile hekimliği uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, aile hekimleri yoluyla 25 bin aileye ulaştıklarını anlattı. Erdoğan, “Yaşlı insanların evine doktor ve sağlık hizmeti götürmekte, yerel yönetimler olarak da kararlılığımızı ortaya koyacağız. Geçen defa bu hizmetleri başlattık ama bunu birileri durdurdu, şimdi bunu en üst seviyeye çıkaracağız” diye konuştu.

-“En ücra köydeki hizmete büyükşehir ulaşacak”

Artık köylerden de büyükşehir belediyesinin sorumlu olduğuna işaret eden Erdoğan, suyu kesilen köye artık büyükşehir belediyesinin su götüreceğini vurguladı. Anamuhalefet partisinin Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nu Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü anımsatan Erdoğan, büyükşehirlerin artık tüm ilçe ve köylere hizmet götüreceğini bildirdi. Erdoğan, şöyle dedi:

“En ücra köydeki hizmete büyükşehir ulaşacak. Onu, orada foseptik çukurlarına mahkum etmeyecek. Oraya da kanalizasyon yapacak. İçme suyu yoksa içme suyunu büyükşehir belediyesi halledecek. Bütün kanalizasyon teşkilatlarını kuracak. Antalya’nın içme suyu ve kanalizasyon idaresi, en ücra köyden sorumlu. İtfaiyesi oraya hizmet verecek. İlçe belediyeleri aynı şekilde orada hizmet verecek. Yani yeni büyükşehir yasasında hem imar bütünlüğü hem hizmet bütünlüğü var. Bundan önce bu yoktu.”

-“Bu, Türkiye’nin modern bir Türkiye olmasının adımıdır”

Erdoğan, bazı belediyelerin “Ben, bunu yapamam ki” dediğine işaret ederek, en ücra köşe itibarıyla en sıkıntılı belediye olan Konya Büyükşehir Belediyesi ile oturup konuştuklarını ve “Yapacaksın bunu” dediklerini aktardı. Erdoğan, “Konya’nın valisi, bunu yaparken en ücra köye neyle ulaşıyor, kaymakamla veya muhtarla. Kaymakamın sizdeki gibi bir teşkilatlanma yapısı var mı? Yok. Muhtarda böyle bir şey var mı? Yok. Sadece İhtiyar Meclisi var, bir de elinde mührü var. Bunları o köye götürmesi mümkün mü? Değil. Şimdi sen, örgütlenme ağı içerisinde, büyükşehir belediyesi olarak, ilçe belediyeleri ile o köyler mahalle olacak, dolayısıyla ilçe belediyesi o örgütlenme ağı içerisinde o mahallesine de hizmeti götürecek. Bu, köyden şehre, yani medine, yani medeni olmaya atılan bir adımdır. Büyükşehir anlayışı budur” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul’un en gelişmiş ilçelerinden Kadıköy ve Bakırköy’ün eskiden köy olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Şimdi aynı durum, Antalya’da da olacak. Aynı durum yeni 14 büyükşehrimizde de olacak. Bu, Türkiye’nin modern bir Türkiye olmasının adımıdır” ifadesini kullandı.

-“Çöp vardı, kirli hava vardı”

Erdoğan, Türkiye nüfusunun yüzde 75’inin 30 büyükşehirde barındığını belirterek, “Türkiye, değişim ve dönüşümünü, böylece bu yasa ile gerçekleştiriyor ama bunu CHP’nin, MHP’nin anlaması mümkün değil. Niye? Çünkü onlar belediyecilik nedir bilmezler. Biz, bu işin içinden geldik” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP zihniyetinden aldıklarını dile getiren Erdoğan, “Çöp vardı, kirli hava vardı. Hatırlayın o günleri. İstanbul’da sular akmıyordu. Bu zihniyet, işte o çöpleri kaldıracak kabiliyete sahip değildir. O hava kirliliğini kaldıracak kabiliyete sahip değildir. Susuzluğu kaldıracak kabiliyete sahip değildir. Bakın o gün, bugün” diye konuştu.

Erdoğan, artık İstanbul’da susuzluk diye bir şeyin olmadığına işaret ederek, kendilerine Haliç’i farklı bırakanların şimdi tertemiz bir Haliç gördüğünü vurguladı. Erdoğan, “Boğazı, dağları delerek Haliç ile birbirine bağladık. Bunlar bir yerel yönetimin yaptıkları. Susuzluk noktasında bunu hallederken, çöp meselesinde en ufak bir sıkıntı yaşanmadı, yaşanmıyor” ifadesini kullandı.

-“Sadece yol, kaldırım yapmakla kalmayacaksınız”-

Göreve geldiklerinde İstanbul’un doğalgaz kullanımında 50 bin abonesi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Ben bıraktığımda 1 milyon 250 bin üyeye ulaşmıştı. Süratle bunu yapmak lazım ki doğalgaz ağını yaygınlaştıracaksın ki İstanbul temiz havaya kavuşsun” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şu an Antalya’da da işlerin ağır gittiğini belirterek, şunları söyledi:

Antalya’da doğalgaz var fakat doğalgaz şebekelerinin yaygınlaştırılmasıyla alakalı halkın ilgi ve alakasını buraya çekme noktasında hala gerekli çalışma yok onu da söyleyeyim. Bugün Manavgat’ta sordum. Manavgat’ta evlerde hala maalesef doğalgaz yok. Bunları başarmamız için bu ağı yaymamız lazım. Halkın bu noktadaki ilgi ve alakasını artırmamız lazım. Niçin benim vatandaşım, Antalyalı kardeşim, neden kömürün o zehirleyici kokusunu teneffüs etsin, onun külüyle benim Ayşe bacım, Fatma bacım sabahtan akşama kadar uğraşsın. Neden? Analarımız bu çileyi çok çekti ama artık bu çile çekilmemeli. Şimdi düğmeye basıldığı zaman hemen ev ısınmaya başlamalı, bunu başarmamız lazım ve bir oda ısınmamalı, bütün daire ısınmalı. Bunu başarmamız lazım. İşte benim belediye başkanı arkadaşlarım oturacak, tarımda üreticileri de toplayacak, onları birleştirecek. Sadece yol, kaldırım yapmakla kalmayacaksınız, gönül yollarını da birleştireceksiniz, bunu da başaracaksınız. Antalya’nın topyekün kalkınmasından da gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyelerimiz hep birlikte sorumluluk bilinci içerisinde inşallah bu adımı atacaklar ve Antalya’yı o birlik ruhuyla ayağa kaldıracaklar.”

-“Antalyalılara, CHP’nin gerçek yüzünü gösterin”-

Partililere seslenen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Arkadaşlar, bu süreçte CHP, MHP, BDP bütün oraya gönül vermiş kardeşlerimize de ulaşacaksınız, o kardeşlerimize de gideceksiniz, kapılarını çalacaksınız. Onlara da anlatacaksınız. Kandırılmış, yanlış yönlendirilmiş hatta peşin hükümlü, bizi bugüne kadar tanıyamamış vatandaşlarımız olabilir. Onlarla da konuşacaksınız. Hizmetlerinizde hangi partiye oy vermiş olursa olsun dürüst, liyakatlı insanlarla çalışalım. Antalyalılara, CHP’nin gerçek yüzünü gösterin. Antalya’ya CHP’nin doğru dürüst tek projesi, yatırımı var mı? Yok mu? Var olanı da söyleyin, olmayanı da söyleyin. Vatandaşa şunu da hatırlatın. Biz, kalkınma ajanslarını kurduğumuzda CHP önce engelledi sonra da ‘Hani bizim kalkınma ajansımız’ diye bağırmaya başladı. Büyükşehir Kanunu’nu çıkardığımızda aynı şeyi yaptılar ve ne dediler biliyor musunuz orası çok enteresan. ‘Antalya’dan Kaş’a, Gazipaşa’ya biz hizmet götüremeyiz’ dediler. Şimdi ben soruyorum ‘Ey, CHP’li belediye başkan adayı. Kim olacak bilemem. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Antalyalı kardeşlerimin karşısına geldiğinizde, Kaş’a gittiğinizde, Gazipaşa’ya gittiğinizde bunları nasıl söyleyeceksiniz? ‘Ben Kaş’a en güzel hizmeti götürürüm’ nasıl diyeceksiniz. ‘Ben Gazipaşa’ya en ideal hizmeti getiririm’ nasıl diyeceksin? Sen çünkü daha önce diyordun ki ‘Biz büyükşehir belediyesi olarak Kaş’a, Gazipaşa’ya hizmet getiremeyiz’ diyordun. Şimdi nasıl diyeceksin? İnşallah bunların hepsinin parlamentodaki konuşmalarını biz, halkımızın karşısına getireceğiz. Nasıl bu işe karşı çıktılar, şimdi de gelip de bu işi yapacaklar? Bunlar yapabilir mi bu işi? Yapamaz. Bu işin delisi olacaksın delisi, divanesi olacaksın divanesi ancak bu işi öyle götürebilirsin. İşte o zaman ‘Yönetemeyiz diyordunuz. Şimdi ne oldu da talip oluyorsunuz? O zaman mı yalan söylediniz, bugün mü yalan söylüyorsunuz?’ Bunları sorun. Bunları sormaya sizin de hakkınız var, vatandaşın da hakkı var. Vatandaş belki bunu gözden kaçırmış olabilir, televizyonda bunu takip etmemiş olabilir ama bütün bu kampanya sürecinde bunları anlatmanız lazım.”

Kaynak: Haberdoğalgaz