Doğalgaz kullananlar dikkat!

dogalgaz-faturasi-nasil-duser--1126948HAVALARIN soğumasıyla birlikte, doğalgaz kullanımında artış olduğunu belirten yetkililer, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte, doğalgaz tüketiminin de arttığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların zehirlenmelere karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Yüklü faturalardan kaçınmak için de, tasarruf yapılması gerektiğine yer veren Kayserigaz yetkilileri tarafından, şu açıklama yapıldı:
“Etkin bir tasarruf için mantolamanın gerekli olduğunu vurgulayan yetkililer, iyi yalıtılmış bir hane içerisinde %70’e kadar büyük tasarruf sağlanabileceğini söylüyorlar. Diğer yandan, değişken sıcaklık yerine sabit bir iklim oluşturarak ısıyı sürekli olarak muhafaza etmek de faturalarda istenmeyen rakamları görmeyi engelliyor. Kombi ve petek bakımını düzenli ve zamanında yapmak, peteklerin önüne ısıyı engelleyecek eşya ve nesneleri koymamak, perdeleri ve varsa panjurları karanlık saatlerde kullanmak da ev içerisindeki ısının korunarak fazla enerji sarfiyatının önüne geçiyor.”
Soğuk havaların etkisinin artmasından dolayı, kimi kullanıcılarca menfezlerin kapatıldığını ifade eden yetkililer, böylesine bir davranışın yasak ve son derece tehlikeli bir hareket olduğunu belirtti. Doğalgaz, soba gibi ısıtma gereçlerinden meydana gelen istenmeyen vakaların, genellikle menfezlerin kapatılmasından kaynakladığının altını çizen yetkililer, yaz ve kış olmak üzere tüm bir sene boyunca menfezlerin açık tutulması gerektiği hatırlatmasında bulundu.