“Doğalgaz Antalya’ya Gelmiş Olmasına Rağmen Yerel Yönetimlerin Hiçbir Gayreti Yok”

DOĞALGAZ ANTALYA'YA GELMİŞ OLMASINA RAĞMEN YEREL YÖNETİMLERİN HİÇBİR GAYRETİ YOK

Müstakil Sanayici ve Işadamları Derneği (MÜSIAD) şube yönetimi Antalya Gazeteciler Cemiyeti lokalinde, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Şube Başkanı Resul Lekesiz, yerel seçimler öncesinde MÜSIAD olarak Antalya’nın çözüm bekleyen sorunlarını ve çözüm önerilerini açıkladı.

Müstakil Sanayici ve Işadamları Derneği (MÜSIAD) şube yönetimi Antalya Gazeteciler Cemiyeti lokalinde, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Şube Başkanı Resul Lekesiz, yerel seçimler öncesinde MÜSIAD olarak Antalya’nın çözüm bekleyen sorunlarını ve çözüm önerilerini açıkladı.

Antalya’nın çözüm bekleyen sorunlarını, “Trafik problemi, toplu taşıma, hava kirliliği, imar problemleri, turizm” olarak sıralayan Resul Lekesiz, Antalya’nın hızlı göçle birlikte büyüdüğünü, bu artışa paralel olarak trafik alt yapısının da hızlı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Lekesiz, trafik sorununa çözüm olarak yeni battı – çıktı ve Köprülü kavşaklar yapılmasını önerdi. MÜSIAD’ın trafikle ilgili bir başka çağrısı da batı ve kuzey çevre yollarının bir an önce tamamlanması oldu. Lekesiz, Antalya’nın zayıf kaldığını iddia ettiği toplu taşımadaki önerilerini de, “Bir an önce alt yapının el verdiği ölçüde metrobüs veya tramvay gibi sistemlerin yapılması ve mevcut lastik tekerlekli ulaşım araçları ile beslenmesi gerekmektedir.” şeklinde açıkladı.

ANTALYA’DA KIRLILIĞIN ÇÖZÜMÜ DOĞALGAZ

Antalya’nın aşırı soğuk bir iklime sahip olmamasına karşın kış aylarında ciddi bir hava kirliliği yaşadığı tespitinde bulunan Lekesiz, “Bu sorunun yegane çözümü hızlı bir şekilde doğalgaz sistemine geçiş ile mümkündür. Doğalgazın Antalya‘ya gelmiş olmasına rağmen yaygınlaşması için yerel yönetimlerin hiçbir gayretinin ve uygulamasının olmaması büyük bir sıkıntı olarak önümüzde durmaktadır. Bir an önce, özellikle Kepez bölgesinden başlama suretiyle Antalya’da doğalgazın hızlı bir şekilde yaygınlaşması gerekmektedir.” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KIRCAMI

MÜSIAD’ın önerileri arasında Antalya’nın genel imar durumun yeniden ele alınarak, kat artışları ve diğer konulardaki adaletsizliklerin giderilmesinin de yer aldığını belirten Resul Lekesiz, “Özellikle kentsel dönüşüme yönelik ciddi çalışmaların yapılması ve imara yeni açılacak bölgelerin tıpkı Istanbul ve Ankara’da olduğu gibi büyük projeler gerçekleştirilecek şekilde planlanması gerekmektedir.” dedi. Lekesiz, önerileri arasında Kırcami’nin bu dönem imara açılmasının da yer aldığını, bu yapılırsa bölge halkının mağduriyetinin giderilmesi yanında trafik yönünden de rahatlama sağlanacağını ifade etti.

CAZIBE MERKEZLERI OLUŞTURULMALI

Şube Başkanı Resul Lekesiz, MÜSIAD olarak çözüm önerdikleri bir diğer konunun ise turizm olduğunu belirterek şunları söyledi: “Turizm şehri olarak anılan ilimizde, turistlerin otellerden çıkıp çarşıya inmesi sağlanmalıdır. Bunu sağlamak için yerel yönetimlerin şehrin farklı bölgelerinde cazibe merkezleri oluşturmaları, oluşturulun cazibe merkezlerine turistlerin kısa sürede gelebilmeleri için gerekli alt yapıyı sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca bu bağlamda Antalya için çok önemli bir proje olan EXPO 2016 yerel yönetimler tarafından sadece reklam yönünden değil alt yapı olarak da desteklenmelidir.”

Kaynak: Cihan Haber Ajansı