ANTALYA’DA ÜÇ MAHALLEYE 12 MİLYON LİRALIK ALT YAPI

antalya doğalgaz altyapı

Kepez Belediyesi, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallelerinde yaklaşık 12 milyon lira tutarında 95 bin ton asfalt, 76 bin metrekare parke kaldırım çalışması yapıyor. Yaklaşık 30 yıla süren mülkiyet problemi çözülerek, hak sahiplerine…

Kepez Belediyesi, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallelerinde yaklaşık 12 milyon lira tutarında 95 bin ton asfalt, 76 bin metrekare parke kaldırım çalışması yapıyor.

Yaklaşık 30 yıla süren mülkiyet problemi çözülerek, hak sahiplerine tapuların verildiği bölgede uygun konutların yapılması için de kat artışı çalışmasının ardından 5 adet yeni park çalışması gerçekleştirildiği bildirildi.

Konut inşaatları ve doğalgaz kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, bölgede asfalt çalışmalarını Kültür Mahallesi’nden başlattığı belirtildi. Ahatlı Mahallesi’nde 34 bin ton asfalt, 30 bin metrekare parke, Kültür Mahallesi’nde 36 bin ton asfalt, 30 bin metrekare parke kaldırım, Yeni Doğan Mahallesi’nde ise 25 bin ton asfalt ve 16 bin metrekare parke kaldırım çalışması gerçekleştirileceği,üç mahalledeki 95 bin ton asfalt ve 76 bin metrekare parke kaldırım yatırımının maliyetinin ise yaklaşık 12 milyon lira olduğu açıklandı.

Çalışmaların 2013 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığı, Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi’nin kazandırıldığı bölgeye, iki okul, bir sağlık tesisi ile Merkez Bankası’nın Antalya şubesinin hizmet binasının yapılmasının da yatırım programına alındığı ifade edildi.

 

Kaynak: IHA