ANTALYA DOĞALGAZ’DA 1. ETAP ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Antalya merkez ve Serik ilçesini besleyecek Doğu Orta Basınç Çelik Hattı’nın I.Etap çalışmaları tamamlandı.

OlimposGaz’dan yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl aralık ayında başlanan, Antalya merkez ve Serik ilçesini besleyecek Doğu Orta Basınç Çelik Hattı’nın 1.Etap çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Açıklama şöyle devam etti;

“17 Ağustos 2011 Çarşamba günü, doğu orta basınç çelik hattının ve Kepez ilçesinde yapımı tamamlanan Loop (PE 125), Sektör (PE 63) ve Servis hatlarının devreye alınma işlemi gerçekleştirilecektir. Söz konusu gaz verme işlemi; Otogar kuzeyindeki RMS-A / Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu’nda ve Akın Caddesi üzerindeki vana noktasında yapılacaktır. Bu işlem sırasında gürültü çıkması (atmosfere yüksek debide hava ve gaz karışımı atılacağından) ve bir miktar sarımsak kokusu hissedilmesi muhtemeldir. Doğal gaz kokusuz bir gaz olup THT ile kokulandırılmaktadır.”

Açıklamada, “Otogar ve Akın Caddesi’ne yakın bölgelerde hissedilebilecek gazın devreye alınma işlemiyle ilgili başta Antalya Valiliği olmak üzere, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Kepez Belediyesi’ne konuyla ilgili olarak bilgi verilmiştir. Yapılacak ‘gazın devreye alınma işlemi’ rutin bir prosedür olup gerekli tüm teknik ve çevre güvenlik önlemleri alınmıştır” denildi.

Kaynak : http://www.haber3.com/antalya-dogalgazda-1.-etap-calismalari-tamamlandi-988520h.htm#ixzz1fCCdydcC